Svenska ägg – världens bästa livsmedel

I Sverige är vi stolta över att producera världens bästa ägg. Förutom att ägg är ett av våra mest näringsrika livsmedel, är de svenska ägg fria från salmonella och värphönsen lever under goda förhållanden. Ändå äter vi bara ca 222 ägg per person och år, vilket är ganska lite i jämförelse med andra EU länder. Varför är det så?
Vi tror att det finns två skäl till detta.

1. Vi lagar mindre mat i hemmet.
I de svenska hemmen lagas allt mindre mat. En naturlig följd av detta är att vi också använder allt färre naturliga och bra råvaror.

2. Vi slarvar ofta med frukosten.
Vi tror att allt fler svenskar börjar slarva med frukosten. Ett kokt ägg eller äggröra ger dig ett perfekt tillskott av energi och nyttigheter som räcker hela dagen. Ägg till frukost är en bra start på dagen.

Ägg är ett av världens nyttigaste livsmedel. Och i Sverige har vi dessutom möjlighet att njuta av salmonellafria ägg från höns som lever under goda förhållanden.

Ta vara på detta fantastiska livsmedel. 

Ät mer ägg!


Läs mer:
Fakta om ägget som livsmedel (100 kb)