4

Ingrids spenat- och laxomelett

  • 5 st svenska ägg
  • 3 msk vatten
  • Salt och peppar
  • Fyllning:
  • 100 g babyspenat
  • 200 g lättrökt lax
  • 1 st charlottenlök
  • 1 knippe gräslök
  • muskotnöt
  • 1 msk grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 st citron
Vispa ägg och vatten. Salta och peppra. Lägg smör i pannan och häll i smeten. Lägg spenaten i en kastrull med en klick smör. Riv muskotnöt över, salta och peppra. Häll på grädden och låt den reducera.

Ta pannan av plattan när omeletten är krämig. Strimla laxen. Hacka lök och gräslök. Riv citronskalet och blanda med creme fraichen. Lägg spenaten över omeletten och lägg sedan på laxen. Strö över lök och gräslök. Toppa med citroncreme-fraiche.

Foto: Lipkin