Logga in

Sök

 Hallå där!


…Katarina Järv från Stockholm som lämnat in receptet till vinnarmackan i Svenska Äggs tävling om den godaste äggmackan.
Det vinnande bidraget är en macka med stekt ägg, bacon och tomat.   De dagar Sverige spelar gruppspelsmatch i fotbolls – EM 11/6, 15/6 och 19/6-kommer receptet att annonseras ut på Aftonbladet.se.

Hur känns det att ha gjort Sveriges godaste äggmacka?
Det känns förstås jättekul - och överraskande. Jag hade hunnit glömma bort tävlingen när de ringde från Svenska Ägg och berättade att min macka hade vunnit.

Hur fick du idén till vinnarmackan?
Det är en macka jag brukar göra. Jag rider och kör häst och tar ofta med den här mackan till stallet när jag vill ha något matigare med mig.

Var såg du tävlingen?
När jag gick in på helahälsingland.se. Det var lika bra att skicka in ett recept direkt.

Äter du mycket ägg?
Ja, ägg är bra mat. Både kokt, stekt eller som omelett. Ibland knäcker jag några gulor och lägger i pastan. Jag tål inte mjölkproteiner och kan inte röra i en burk creme fraiche. Då är ägg bra som alternativ.

Hur känns det att få synas med din macka i Svenska Äggs annonskampanj under fotbolls-EM?
Jättestort. Jag är inte så fotbollsintresserad, men vi har tippat på jobbet så någon match kommer jag nog att se.

Sveriges godaste äggmacka 2012

 



Branschorganisationen Svenska Ägg
The Swedish Egg and Poultry Association

Klustervägen 13

590 76 Vreta Kloster

Telefon +46 73- 823 0890

Fax +46 18-38 01 20

Besöks- och leveransadress:
Klustervägen 13

kansliet@svenskaagg.se