4

Stekta äggnudlar med chilifrikadeller

  • 1 pkt äggnudlar, kokta
  • 2 svenska ägg
  • 4 st sticklök
  • 1 morot, tunt skuren
  • Soja
  • Olja
  • Köttbullar:
  • 300 g blandfärs
  • 1 chili, finhackad
  • 1 ägg
  • 3 cm ingefära, riven
  • 1 vitlök, riven
  • Salt och peppar
  • Sesamolja, droppar
  • Kycklingbuljongtärning

Blanda alla ingredienser till köttbullarna . Sätt på en kastrull med vatten och häll i sesamoljan och buljongtärning. Forma små köttbullar av färsen och lägg ner dem i vattnet, slå av värmen och låt dem ligga tills de är färdigkokta, ca 5 minuter.

Hetta upp en stor stekpanna med oljan, stek äggnudlarna hårt så de får färg. Tillsätt äggen och rör runt så ägget steks. Vänd i morot och lök och smaksätt med soja. Vänd i köttbullarna vid servering.

Tips: Gott att äta som en kall sallad.

Recept: Krister Dahl, Executive Chef på Gothia Towers
Foto: Katja Ragnstam