4

Kyckling och äggsallad med saltrostade hasselnötter

  • 1 grillad kyckling, plockat kött    
  • 4  hård kokta ägg, grovt hackade
  • Blandad sallad t ex roman, spenat och isberg
  • 1 rödlök, tunt skuren i ringar
  • 1 gurka, skalad i tärningar
  • 3 msk hasselnötter, grovt hackade
  • Dressing:
  • 2 äggulor
  • 2 msk Dijonsenap
  • 1 tsk vinäger
  • 1 dl rapsolja
  • Salt och peppar

Vispa ihop senap, vinäger och äggulorna. Vispa sedan i oljan försiktigt tills dressingen blir tjock. Smaksätt med salt och svartpeppar. Värm en stekpanna och tillsätt några droppar olja, rosta hasselnötterna gyllenbruna. Blanda salt med lite vatten och skvätt det över nötterna i slutet. Blanda kycklingköttet med dressingen, lök, gurkan, äggen och till slut vänd försiktigt i salladen så den behåller sin krispighet. Garnera med hasselnötterna.

Tips: Lägg salladen i kallt vatten några minuter innan och använd sedan en salladsslunga.

Recept: Krister Dahl, Executive Chef på Gothia Towers
Foto: Katja Ragnstam