4

Pocherat ägg på surdegsbaguette samt persiljemajonnäs

  • 4 ägg
  • 1l vatten
  • 1 msk ättika
  • 1 tsk salt
  • 4 skivor surdegsbaguette
  • 8 skivor parmaskinka
  • Romansallad
  • Majonnäs
  • 2 dl rapsolja
  • 1 dl persilja
  • 2 äggulor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk senap
Lägg upp parmaskinkan på smörpapper och "torka" dem i ugnen på 150 grader tills de är krispiga. Grilla brödet med olivolja i grillpanna alternativt i ugnen. Koka upp vatten i en låg kastrull, tillsätt salt och ättika. Knäck äggen i en kopp och låt dem sedan glida i vattnet. Sjud sakta i 3-4 minuter.

Lyft upp äggen med en hålslev och lägg dem på papper så de rinner av. Mixa persiljan med vitlök och oljan så den blir grön. Blanda äggulorna med senap och häll droppvis i oljan under kraftig vispning. Smaksätt med salt och peppar. Arrangera efter bilden.

Recept: Krister Dahl, Executive Chef på Gothia Towers
Foto: Katja Ragnstam