4

Ugnspannkaka med grillad oxbringa samt äppelchutney

  • Ugnspannkaka:
  • 5 dl grädde 

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 5 ägg
  • ½ tsk salt
  • 2–3 msk smör
  • 400g oxbringa, rimmad kokt
  • Chutney:
  • 2 st röda äpplen, skalade och tärnade
  • 1st schalottenlök, finhackad
  • 2 cm chili
  • 1 msk socker
  • 1 msk vitt vinsvinäger
  • 1 kanel

Sätt ugnen på 200°. Vispa ut mjölet i hälften av grädden till en slät smet. Vispa i resten av grädden, äggen och saltet. Smörj pannan med smöret. 
Häll i smeten och grädda 20–25 min. Fräs löken i smör och tillsätt socker, låt få en gyllenbrun färg. Häll i äpplen, chili, kanel och låt sjuda. Smaksätt med salt, peppar och vinäger. Skär oxbringa tunt och grilla på hög värme i grillpanna.


Recept: Krister Dahl, Executive Chef på Gothia Towers
Foto: Katja Ragnstam