4

Pannkaka med kantareller, dill och räkor

  • Pannkakssmet:
  • 2 svenska ägg
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • smör att steka i
  • Fyllning:
  • 2 msk smör
  • 1 msk mjöl
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk crème fraiche
  • 1/2 tsk stött dillfrö
  • 1 dl riven västerbottenost
  • 6 dl kantareller
  • 1 charlottenlök
  • 3 dl skalade räkor
  • 2 msk dill, skuren
  • 2 dl riven västerbottenost till gratinering
Lägg alla ingredienser till pannkakssmeten i en bunke och mixa slät med en stavmixer. Låt smeten svälla 20 minuter innan stekning. Stek sedan tunna pannkakor i smör. Värm ugnen till 200°. Smält smöret till stuvningen i en kastrull och rör ner mjölet. Vispa ner mjölken och låt såsen koka ett par minuter. Tillsätt crème fraiche, dillfrö och ost. Stek kantareller och lök i lite smör och vänd ner i ostsåsen tillsammans med räkor och färsk dill. Fördela fyllningen i pannkakorna och vik ihop. Lägg dem på ett ugnsfast fat och toppa med lite extra riven ost och gratinera i ca 5 minuter. Garnera gärna med extra räkor och dill.