4

Irakisk Mahklama av @zeinaskitchen

  • 500 köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 liten bunte persilja
  • 2 st mogna tomater
  • 5-6 st ägg
  • 1 tsk gul curry
  • Salt & peppar
  • Rapsolja till stekning

Hacka lök och tomat i tärningar. Finhacka persiljan. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna och börja med att steka löken glansig. Tillsätt köttfärsen och curry, stek tills färsen blir genomstekt. Vänd i tomat och persilja. Stek under omrörning i 2-3 min, tills tomaterna mjuknar. Krydda med salt och peppar. Gör små gropar i färsen och knäck försiktigt i äggen. Låt stekas långsamt tills äggen stelnar. Du kan även röra runt allting så får du äggröra istället. Strö lite salt och peppar på äggen. Servera med bröd och grönsaker bredvid.