1

Äggbrödsrulle av @ekofilosophie

  • 3 ägg
  • salt och lite svartpeppar
  • lite torkad oregano
  • valfri fyllning (smör och blandsallad i detta fall)

Sätt ugnen på 150 grader.

Ta en hög bunke och en vanlig bunke. Dela på äggvitor och äggulor och lägg äggvitorna i den höga bunken och gulorna i den låga. I bunken med gulorna tillsätter du lite salt, svartpeppar och oregano.

Äggvitorna vispar du till ett hårt skum och när det är klart blandar du i vitorna i skålen med äggulorna.

Ta en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Bred ut smeten jämnt men inte för tunt (kan bli svårt att få loss då). Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Ta loss från bakplåtspapperet och lägg på din fyllning, rulla ihop och ät!

Andra goda fyllningar: 1) smör, hackade valnötter, parmaskinka och ruccola, 2) kallrökt lax, färskost och babyspenat

Kommentar från @ekofilosophie

”En brödrulle för alla som inte äter vanligt bröd, eller för alla som, precis som jag, helt enkelt älskar ägg! Smaksätt äggrullen med olika kryddblandningar och fyll den med det du är sugen på för tillfället! Variationsmöjligheterna är oändliga och bara fantasin sätter gränsen! Perfekt mat på utflykten, lunch på språng eller varför inte skära rullen i mindre bitar och ha som en förrätt eller del av en buffé? Enkelt, praktiskt, gott, mättande och nyttigt! Blir inte bättre än så skulle jag tro! Min favoritfyllning är rumsvarmt smör, hackade valnötter, parmaskinka och ruccola. Vill jag lyxa till det lite extra toppar jag dessutom med lite krämig getost, ugnsbakade rödbetor och kanske lite hackade torkade fikon.”