Här är en äggrätt aldrig fel!

Bråttom på lunchen? Då slutar matintaget ofta med en dyr kaloribomb framför datorn eller med något på tok för näringsfattigt, på väg till gymmet. Nu finns äntligen andra alternativ. Hos Eggs Inc på Regeringsgatan i Stockholm serveras snabbmat som är vällagad, klimatsmart, god, prisvärd och rasande nyttig.

Menyn på Eggs Inc består av äggrätter i olika former och smaker. Här finns omeletter med de läckraste av tillbehör som lax, räkor, ostar och kyckling, den egna populära proteinskapelsen Äggägg, matiga sallader och inte minst, världens godaste äggröra. Det är slående vilken variationsrik råvara ägget faktiskt är.

Nobelkock lagar maten

Idén föddes ur PR-proffset Dan Lorentzons önskan att enkelt kunna äta snabbt, nyttigt och gott. Han sökte, men fann mycket få hälsosamma snabbmatsalternativ för bråda arbetsdagar. Tillsammans med Fredrik Önrup, restaurangekonom och Andreas Hedlund, välrenommerad matlagare och Årets kock 2002, skapades världens första snabbmatsrestaurang, med ägget som hjälte.

Mat som mättar

I ett litet, välorganiserat kök lagar Andreas Hedlund varm, mättande, nyttig mat till ett par hundra gäster varje dag. Många av dem är intresserade av kost och hälsa och gör ett medvetet val genom att äta hos Eggs Inc. Allt fler vill ha färre kolhydrater och Andreas menar att ägg som råvara är perfekt ur näringssynpunkt.

– Maträtter som baseras på ägg ger mycket näring och du står dig länge. Ägg innehåller mängder med näringsämnen och är perfekt när du behöver fylla på smart energi. Våra rätter passar lika bra som mellanmål som till lunch och fyller verkligen en hälsosam funktion.

Välmående jord, djur och gäster

I allt högre utsträckning väljer kunder att också äta sin frukost hos Eggs Inc. eller så beställer de hem en riktig hotellfrukost till kontoret - minus hotellet då - skrattar Andreas.

– Det är fantastiskt kul att se att intresset ökar för vår lilla restaurang. Vi hoppas kunna dra konceptet vidare till fler städer och visa hur galet mycket god mat man kan göra av ägg. Gott, nyttigt, prisvärt och hälsosamt kanske inte är ord som vanligtvis associeras med snabbmat, men det gäller faktiskt här. Alla våra ägg är ekologiska, mejerivarorna laktosfria, hela menyn är glutenfri och vi använder bara de allra finaste råvaror vi kan hitta. För oss är det viktigt att både jorden, djuren och våra gäster mår bra.