4

Bakad potatis med äggröra av @petrisen8100

Bakad potatis med äggröra smaksatt med Västerbotten ost, toppad med knaperstekt rökt sidfläsk och gräslök. Så in i bomben gott, så ni får ta del av mitt recept.

4 st bakpotatisar olja att pensla potatisen flingsalt att strö på potatisen.
Baka potatisen i ugn ca 1-1 1/2 timme (ugn: 225 grader) eller så kör du dem i micron på full effekt ca 8-11 minuter. Glöm inte att göra ett kryss, annars är risken att du har Mos i hela micron eller ugnen.

Äggröran:
koka 4 ägg och skala och hacka dem mindre.
Hacka en liten scharlottenlök och strö över 2-3 msk Västerbotten ost, peppra och salta med flingsalt.
Blanda försiktigt ihop och tillsätt sedan en burk créme fraiche (34%) och fortsätt blanda försiktigt ihop till en röra. Röran kan du med fördel göra klart nån timme innan så smakerna sätter sig.
Skär rökt sidfläsk i små tärningar och knaperstekt dem hastigt i stekpannan, hacka i lite färsk timjan.
Lägg upp potatisen på ett fat, tryck till i nedre delen av potatisen så den öppnar sig som ett kryss.
Fyll i röran så den rinner lite längst med sidorna, toppa med sidfläsk och hackad gräslök.
Klart 👌🏻☺️