Bakat ägg i bön- och chorizoragu med fårost och mynta
Bakat ägg i bön- och chorizoragu med fårost och mynta
4 portioner

Ingredienser

150 g rå chorizo, tärnad
1 röd paprika, tärnad
½ gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
500 g krossade tomater
2 msk balsamvinäger
2 krm chiliflakes
1 tsk malen spiskummin
250 g kokta vita bönor
4 ägg
olivolja och salt

Till servering
150 g får- eller fetaost
2 msk finstrimlad mynta

Gör så här

  1. Värm ugnen till 170°.
  2. Fräs chorizo, paprika, lök och vitlök i olivolja, ett par minuter på medel-hög temperatur.
  3. Häll på tomater, vinäger och kryddor.
  4. Koka i cirka 10 minuter och tillsätt därefter bönorna och blanda runt.
  5. Häll upp ragun i en ugnsfast form eller stekpanna.
  6. Knäck ner äggen och ugnsbaka cirka 15 minuter tills äggen stannat.
  7. Smula över osten och strö över myntan.