Hamburgare
Hamburgare med stekt ägg, stekt lök och pepparrotskräm
4 portioner

Ingredienser

600 g hamburgerfärs
4 hamburgerbröd
4 ägg
4 krispiga salladsblad
olja, salt och svartpeppar
Stekt lök
300 g (2-3 lökar) gul lök, skivad smör och salt

Pepparrotskräm
1 ½ dl crème fraiche
1 msk senap
2–3 msk riven pepparrot
Salt

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till pepparrotskrämen och smaka av med salt.
  2. Stek löken i rikligt med smör cirka fem minuter tills den är fint brynt.
  3. Smaka av med salt.
  4. Forma burgarna.
  5. Stek burgarna i olja, 1–2 minuter på varje sida på medelhög temperatur.
  6. Krydda med salt och svartpeppar.
  7. Stek brödet på snittytorna till fin rostad färg.
  8. Stek äggen sunny side up i olja på medelhög temperatur.
  9. Montera ihop hamburgarna.