Hoppa till innehåll
OM OSS
OM SVENSKA ÄGG
MEDLEMSVILLKOR
LEDIGA TJÄNSTER
STYRELSE
KONTAKT
GDPR
RECEPT
OM ÄGG
ÄGGETS MERVÄRDE
OM HÖNAN
CERTIFIERAD ÄGGKVALITET
VANLIGA FRÅGOR OM ÄGG
ROLIGA FAKTA OM ÄGG
SKOLA OCH FÖRSKOLA
LADDA NER MATERIAL
LADDA NER BUTIKSMATERIAL
BRANSCHINFO
MINA SIDOR
BRANSCHINFO
AKTIVITETER
BRANSCHRIKTLINJER
SMITTSKYDD
PRESSRUM
KONTAKT
OM OSS
OM SVENSKA ÄGG
MEDLEMSVILLKOR
LEDIGA TJÄNSTER
STYRELSE
KONTAKT
GDPR
RECEPT
OM ÄGG
ÄGGETS MERVÄRDE
OM HÖNAN
CERTIFIERAD ÄGGKVALITET
VANLIGA FRÅGOR OM ÄGG
ROLIGA FAKTA OM ÄGG
SKOLA OCH FÖRSKOLA
LADDA NER MATERIAL
LADDA NER BUTIKSMATERIAL
BRANSCHINFO
MINA SIDOR
BRANSCHINFO
AKTIVITETER
BRANSCHRIKTLINJER
SMITTSKYDD
PRESSRUM
KONTAKT
Sök
Sök
OM OSS
OM SVENSKA ÄGG
MEDLEMSVILLKOR
LEDIGA TJÄNSTER
STYRELSE
KONTAKT
GDPR
RECEPT
OM ÄGG
ÄGGETS MERVÄRDE
OM HÖNAN
CERTIFIERAD ÄGGKVALITET
VANLIGA FRÅGOR OM ÄGG
ROLIGA FAKTA OM ÄGG
SKOLA OCH FÖRSKOLA
LADDA NER MATERIAL
LADDA NER BUTIKSMATERIAL
BRANSCHINFO
MINA SIDOR
BRANSCHINFO
AKTIVITETER
BRANSCHRIKTLINJER
SMITTSKYDD
PRESSRUM
KONTAKT
OM OSS
OM SVENSKA ÄGG
MEDLEMSVILLKOR
LEDIGA TJÄNSTER
STYRELSE
KONTAKT
GDPR
RECEPT
OM ÄGG
ÄGGETS MERVÄRDE
OM HÖNAN
CERTIFIERAD ÄGGKVALITET
VANLIGA FRÅGOR OM ÄGG
ROLIGA FAKTA OM ÄGG
SKOLA OCH FÖRSKOLA
LADDA NER MATERIAL
LADDA NER BUTIKSMATERIAL
BRANSCHINFO
MINA SIDOR
BRANSCHINFO
AKTIVITETER
BRANSCHRIKTLINJER
SMITTSKYDD
PRESSRUM
KONTAKT
Sök
OM OSS
OM SVENSKA ÄGG
MEDLEMSVILLKOR
LEDIGA TJÄNSTER
STYRELSE
KONTAKT
GDPR
RECEPT
OM ÄGG
ÄGGETS MERVÄRDE
OM HÖNAN
CERTIFIERAD ÄGGKVALITET
VANLIGA FRÅGOR OM ÄGG
ROLIGA FAKTA OM ÄGG
SKOLA OCH FÖRSKOLA
LADDA NER MATERIAL
LADDA NER BUTIKSMATERIAL
BRANSCHINFO
MINA SIDOR
BRANSCHINFO
AKTIVITETER
BRANSCHRIKTLINJER
SMITTSKYDD
PRESSRUM
KONTAKT
OM OSS
OM SVENSKA ÄGG
MEDLEMSVILLKOR
LEDIGA TJÄNSTER
STYRELSE
KONTAKT
GDPR
RECEPT
OM ÄGG
ÄGGETS MERVÄRDE
OM HÖNAN
CERTIFIERAD ÄGGKVALITET
VANLIGA FRÅGOR OM ÄGG
ROLIGA FAKTA OM ÄGG
SKOLA OCH FÖRSKOLA
LADDA NER MATERIAL
LADDA NER BUTIKSMATERIAL
BRANSCHINFO
MINA SIDOR
BRANSCHINFO
AKTIVITETER
BRANSCHRIKTLINJER
SMITTSKYDD
PRESSRUM
KONTAKT
Rulltårta med bärfyllning
10 portioner
Ingredienser
3
ägg
1½
dl strösocker
1½
dl vetemjöl
1
tsk bakpulver
1
tsk vaniljsocker
2-3 dl grädde
100-150 g hallon (eller andra bär)
Gör så här
Sätt ugnen på 250°.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda samman mjöl med bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten under omrörning.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda i 5–7 min.
Strö lite strösocker jämnt över kakan och stjälp sedan upp den på ett bakplåtspapper på galler. Dra försiktigt bort papperet som kakan gräddats på.
Vispa grädden och bred den på bottnen (när den svalnat).
Mosa hallonen (ev. tillsammans med lite socker) bred hallonen över grädden.
Rulla ihop tårtan och lägg i kylen en stund innan servering.
Dekorera ev. med hallon och ev. citronmeliss eller annat kryddgrönt.