Ägg lax sparris ramslöksdressing
Sparris, lax och ägg med ramslöksdressing
4 portioner

Ingredienser

4 ägg

200 g gulbetor

1 knippe grön sparris, ca 250 g

2 hjärtbladssallad

400 g varmrökt lax i bit

Ramslöksdressing, färdigköpt på flaska

Gräslök till garnering

Gör så här

  1. Koka äggen, ca 6 minuter.
  2. Koka betorna mjuka i saltat vatten ca 30 minuter beroende på storlek. Skölj i kallt vatten och skala. Skär i klyftor.
  3. Bryt av den nedre, torra delen på sparrisen. Koka i en kastrull med saltat vatten ca 3 minuter.
  4. Häll av och kyl genast ner den kokta sparrisen i iskallt vatten (då behålls den gröna färgen som allra bäst). Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Lägg upp sparris, gulbetor, hjärtbladssallad och lax i bitar på ett fat.
  6. Toppa med äggen, delade i halvor, och strö över den hackade gräslöken.
  7. Ringla över dressingen.