Bakat ägg i bön- och chorizoragu med fårost och mynta
4 portioner
Ingredienser
150 g rå chorizo, tärnad
1 röd paprika, tärnad
½ gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
500 g krossade tomater
2 msk balsamvinäger
2 krm chiliflakes
1 tsk malen spiskummin
250 g kokta vita bönor
4 ägg
olivolja och salt
Till servering
150 g får- eller fetaost
2 msk finstrimlad mynta
Gör så här
Värm ugnen till 170°.
Fräs chorizo, paprika, lök och vitlök i olivolja, ett par minuter på medel-hög temperatur.
Häll på tomater, vinäger och kryddor.
Koka i cirka 10 minuter och tillsätt därefter bönorna och blanda runt.
Häll upp ragun i en ugnsfast form eller stekpanna.
Knäck ner äggen och ugnsbaka cirka 15 minuter tills äggen stannat.