Fried rice med stekt ägg
4 portioner

Ingredienser

1 gul lök, skivad

2 vitlöksklyftor, finhackade

1 msk rapsolja

2 paprikor, t ex röd och gul (eller valfria grönsaker)

250 g spenat (en påse)

6 dl kokt ris (alt. matvete eller havreris)

1 tsk sesamolja

1/2 dl japansk soja

1 tsk gurkmeja

salladslök till garnering

salt

4 ägg

1 tsk rapsolja

Gör så här

  1. Skala och skiva löken.
  2. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Skiva och skär paprikan i bitar.
  4. Fräs löken på svag värme i olja tills den mjuknar.
  5. Tillsätt spenat och paprika och fräs tills spenaten mjuknat.
  6. Rör ner riset och stek ytterligare några minuter.
  7. Tillsätt sesamolja, soja och gurkmeja. Smaka av med salt.
  8. Stek äggen i olja. Lägg upp riset på tallrikar och toppa med stekt ägg.

Till servering: Ringla över lite sriracha och salladslök.

Tips! Perfekt rätt att göra av rester, gårdagens ris eller grönsaker som börjar se lite vissna ut.