Rulltårta med bärfyllning
10 portioner

Ingredienser

3 ägg
dl strösocker
dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2-3 dl grädde
100-150 g hallon (eller andra bär)

 

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda samman mjöl med bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten under omrörning.
  4. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda i 5–7 min.
  5. Strö lite strösocker jämnt över kakan och stjälp sedan upp den på ett bakplåtspapper på galler. Dra försiktigt bort papperet som kakan gräddats på.
  6. Vispa grädden och bred den på bottnen (när den svalnat).
  7. Mosa hallonen (ev. tillsammans med lite socker) bred hallonen över grädden.
  8. Rulla ihop tårtan och lägg i kylen en stund innan servering.
  9. Dekorera ev. med hallon och ev. citronmeliss eller annat kryddgrönt.